mandag den 1. november 2010

Administrationsprogram til foreninger

På foreningens nylig overståede generalforsamling blev der nævnt en udgift til administrationsprogram på over 100.000 kr. Da jeg nævnte, at Sejlunionen selvfølgelig har lavet noget til klubberne, der er meget billigere, blev jeg nærmest pebet ud.
Det ville jo godt nok være dumt, om de ikke havde, med alle de foreninger, vi har i Danmark. For nogle år siden udviklede sportsklubber og foreninger da også sammen med div. leverandører det første af slagsen og i dag er det så firmaet Maconomy, med mange års erfaring i administrationsprogrammer,  der i samarbejde med Sejlunionen, Dansk Idrætsforbund og DGI står for et webbaseret administrationsprogram, til 2.800 kr. om året for en forening som vores.
Hvor genialt det er, kan jeg ikke vurdere; jeg er ikke administrator. De skriver på demositet, at der er tæt ved 1.000 foreninger, der bruger systemet, så det kan da ikke være helt i skoven.
Jeg undrer mig bare lidt over, at der tilsyneladende ikke findes nogle moduler skræddersyet til sejlklubbers behov. På den anden side: de er sgu også forskellige allesammen, heldigvis.