onsdag den 8. august 2012

Carl Johan Slustrappan

Regnen har væltet ned siden i går, men nu er der et ophold, så vi spiser en hurtig frokost, inden vi sejler ind i den første af syv sluser op til Berg. Carl Johan Slustrappan løfter vores båd nitten meter op.

Et dejligt sted i Arkösund

NSS, Norrköping Segelsällskaps havn, er et dejligt sted, se bare her:


Udendørs brusebad og en fin bastu



Vi fik lov til at komme ind og kigge. Havde vi haft lidt mere tid, ku' vi ha' drukket the med hjemmebagte boller sammen med kapsejladsholdet.



Her kan man lægge en bog og tage en anden med til turen.



Sluse og bro med forhindrnger





Først sejler vi hen for at få åbnet vej, slusen og sidst i rækken jernbanebroen. Det tog sin tid før der skete noget. Jeg måtte rundt et par gange. Så var der en stor turistbåd i slusen og vi kravlede til side for at lade den passere. Der er ikke meget plads at gi' af, som du kan se. Men de er smukke, de gamle både. Desværre lukkede lågen igen fordi det tog så lang tid at få den store båd ud af tuben.
Endelig åbnede vejbro og sluse og vi sejlede ind tre både og greb fat i de liner der hang ned inde i slusen, der nu lukkede sammen med vejbroen.
Så kom den søde unge slusevagt ud og sagde at der var altså lige er par tog, så det tog nok en hal' time mere... Så bandt vi et par knuder og spiste frokost.
Som Uno siger: "Når du skal igennem Götakanalen skal du inte ha' brättom

mandag den 6. august 2012

Så er vi i Götakanalen






Der er bare rigtigt mange sluser, så der skal bestilles noget. Karen skal sættes i land lige før slusen med to lange fortøjringer. Jeg sejler båden ind i slusen for motor. Karen gør fast højt oppe og jeg haler tot på to spil under hele slusningen, så hverken for eller agter svinger ud, når vandet vælter ind. Når slusekammeret er fyldt og porten åbner, skal fruen med ombord, og vi skal videre til næste sluse. Medmindre det er en dobbeltsluse. Så tager vi det hele én gang til. Eller syv, som den, vi kommer til i morgen ...

Ellers er det næsten som at sejle på kanalen ved Frederiksdal.

En kedelig øl

Selv Anheuser-Busch ville vel kvie sig ved at lave sådan noget tyndt pis. At et belgisk bryggeri gør det er simpelthen pinligt...
At betale 45 svenske pesetas for 3 liter af det pjask er et dårligt tilbud.