søndag den 24. juni 2012

Dengang der var præmier til...


Er der en af de trofaste læsere der kan huske, hvornår SSF havde så stilfulde kapsejladspræmier?
De er fra før min tid og jeg meldte mig og piratjollen ind i 1975.
Karen faldt over de fine glas på genbrugspladsen på Vermlandsgade og tog dem straks til sig!

Gi' dit skur en omgang!

Bent & datter hjælpes ad.
En stor, langhåret malerulle er hurtigere, men ikke særlig børnevenlig.
Det er herligt at ha' et skur til lak, maling, værktøj, øl, sejlertøj, bøger, tovværk, søkort... fortsæt selv. Alt det, der ikke kan undværes til at vedligeholde dit fine skiv.
Men solen og regn, sne & frost nedbryder tagpappet på taget og træet i væggene. Det tørrer ud og bliver mørt. Skuret skal også vedligeholdes og det er faktisk ganske nemt: Du henter en malerrulle på langt skaft og en spand sort træbeskyttelse hos pladsmanden, fjerner det værste ukrudt, henter to øl i skuret og ruller en solid gang sort slam på det tørstige træ. Når ham med det trængende skur lidt længere nede ad rækken kommer for at se, hva' du laver, stikker du ham en pilsner og knapper den anden op til dig selv, mens du forklarer ham, hvor nemt det er og hvor godt det ser ud og hvor meget hans skur trænger. Han behøver ikke engang at gå helt over til pladsmanden; han kan bare overtage spand & rulle efter dig.
Jeg lover dig, du bliver lidt glad for indsatsen hver gang du ser på dit nymalede skur. Bare du gør det her hvert 2.-3. år er det fint. Det er da meget nemmere end at skifte bræddeklædningen, ikk?
Skt. Hans aften 2012

Lidt fugtigt, både ude og indvortes, lidt køligt, blæsende... Men vi fik da drukket rødvinen og grillet vores lammepølser. Der var ikke den store trængsel ved bordene og grillen på søndre mole i år og flere søgte tilflugt i masteskuret og under træerne.
Efter bålet (vi gik glib af formandens tale) tog vi en jakke på og fortsatte festen i Hanne & Kents have. Skyerne klarede op, vinden lagde sig og da vi brød op var klokken sgu blevet over midnat...