fredag den 4. september 2009

Kom så, Sune!
Gi' din båd en spand sæbevand & en grundig stiv skrubbe! Den begynder at blive pinlig. Hvis du alligevel ikke bruger båden, så tag den dog på land, eller sælg den. Der er mange i kø for en plads i havnen.
Det gælder også alle Jer andre, der optager en plads i havnen, men aldrig sejler. Ring nu til vognmanden og få det overstået. Det tager kun en hal' dag!

Modige eller dumdristige?I fredags var jeg på havnen for at gøre klar til Amager Cup, som Jan, Alex, Claus & jeg skal sejle lørdag. Det blæste en stiv pelikan fra vest, eller rettere, en kuling, med vindstød på op til ihvertfald 15 m/s, da den lille røde båd stod ud. Fokken var ikke bundet ned, så den blafrede voldsomt, storsejlsfaldet ikke tottet op, så sejlet stod i folder. Det blev heller ikke skødet ordentligt hjem, og flere bomninger så ret vilde og mere end tilfældige ud, da de to mand, uden vest på iøvrigt, så vidt jeg kunne se, blafrede rundt indenfor havnefyret. Jeg troede faktisk, de fornuftigvis havde opgivet og var på vej i havn igen. Men nej, de vendte igen og for afsted mod øst i retning af Saltholm og Flakfortet, hvor de hurtigt var ude af syne.
Hvis de skal tilbage igen i dag, kommer de faneme på arbejde. Hvis de overhovedet kan finde ud af at sejle bidevind med den båd.
Man skal altid sejle ud mod vinden. Ellers kan man meget hurtigt komme skræmmende langt hjemmefra.

torsdag den 3. september 2009

Utklippan


©Boatbuilder
© Jesper Kimblad juli 2006

Har jeg snakket meget om. To klippeknolde med et fyr fra 1870, kun for sejlere med hår på brystet, i Hanø bugten omkring 14 mil SØ for Karlskrona. Det første fyr blev bygget derude i 1789.
Et sted, der aldrig bliver populært blandt køkkenkrydsere: Der er ingen el & vand på molerne, ikke noget varmt bad, ingen smarte cafeer og man anmodes venligst om at tage sit skrald med sig på den videre færd. Det eneste, der er, er lokum, havnefoged og en sikker havn. Hvis man kan finde ind mellem skærene...
Jeg ville til Utklippan på vores tur hjem fra Skt. Petersborg i '89 i Williams spidsgatter Mette. Så imens vi var blæst inde i Konstantinobel på den svenske østkyst, lånte jeg et indsejlingskort af nogle unge tyskere i en Warship og tegnede det af. Jeg må ha' overset noget, for da vi lagde til, mumlede havnefogeden noget om at være lidt tæt på nogle skær i indsejlingen...
Siden vi var på Utklippan i '89 er der nu kommet både webkamera og vandrehjem.
En dag kommer der vel også nogle af mine egne billeder på her, hvis jeg kan finde de gamle negativer.