fredag den 31. august 2012

Glommen - Helsingør

Vi kom tidligt ud af Glommen og afsted med slæk på skøderne og god fart i skivet, så vi ku' ikk' stoppe allerede ved Varberg. Mölle var også for tidligt. Höganäs; nah, det gik jo tjept den rigtige vej og vejret var fint, såehh... Vi gik ind i Helsingør her lige før det blev rigtig mørkt.

torsdag den 30. august 2012

Nu er vi i Glommen

I dag har vi haft en fin tur fra Bua til Glommen, en stor havn med en fin blanding af fiskere og lystsejlere.
Vi startede ud i fuldt ornat, fordi udsigten lød på regnbyger, og himlen så skummel ud, men regnen faldt bare over Varberg. Storsejl og fok; der var frisk luft og god slæk på skøderne. Senere skiftede vi til genua.
I morgen, fredag, starter med ikke ret meget luft, men det kommer i løbet af dagen, og fra nord. Så det er bare op med den store genua og se, hvor langt vi kommer. Gerne Torekov.

At sejle eller ikke at sejle...

Sådan så  himlen over Sally II og Bua havn ved Ringhals ud ved syvtiden i morges. Vinden var stik syd, 8-11 m/s, regnbyger, dårlig sigt. Så vi tager det lidt roligt i dag. Op ad dagen skulle vinden løje og gå mere i vest, færre byger, bedre sigt.


Men også den kedelige "skiftende, under 6 m/s"...

onsdag den 29. august 2012

Op & i gang...

I går var det pisregn og blæsende, fra syd. Det gad vi ikke mellem alle de sten. Men i dag lover meterologerne omkring SV 2-6, i eftermiddag S og langsomt øgende til sent i nat 7-11.
Så skulle der ikke være en chance for at nå Varberg i dag, hvis vi kommer hurtigt ud af Kullavik? Klokken er lidt i syv og kaffevandet knurrer...

tirsdag den 28. august 2012

GöteborgEn pulserende storby med en enorm havn og noget vild arkitektur. Men der er ikke mange gamle huse, der har overlevet. 

mandag den 27. august 2012

Göteborg, Lilla Bommen

Så ligger det gode skib Sally II lige midt i storbyens larm & spektakel.
Vi kom ind lørdag eftermiddag og tilbragte en nat i øsende regnvejr ved siden af en stor svensk båd med nogle rige folks dumme børn, der spillede meget støjende popmusik til midnat. Så der blev ikke sovet så meget for de 230 kr.

Göteborg er virkelig pulserende storby, med store brede gader og masser af butikker. Jeg ville ha' vist Karen Salu Hallen,  den lokale torvehal, men det var jo søndag og lukket. Et herligt sted, ellers. Vi fandt aldrig det, vi ledte efter, det gamle arbejderkvarter, Haga, lige udenfor centrum, med en blanding af murstenshuse og træhuse. Men fandt, vanen tro, fred og ro i en af byens haver. I det hele taget har vi set på mange haver på denne tur...

Karen afmønstrede søndag aften (pligten kalder), og når William kommer med bussen fra København ved middagstid for at tage over, skal Sally II være klar til at lette, ud af byen, væk fra de fornemme omgivelser, der er for dyre for små både, der ikke har elkomfur og elvarme, vandvarmere, air con etc., men alligevel skal betale det samme for at lade computer og mobiltelefon, øv!

søndag den 26. august 2012

Sjutusindsjuhundrasjutisju...

Duc d'albe lige før Göteborg