lørdag den 4. august 2012

I dag er det starten på Götakanalen

Sejler lige om lidt fra Arkösund (NSS klubhavn) mod Mem ved Söderköbing. Her er den første sluse af de mange i den lange kanal.
Vi ligger i den lokale sejlklubs lille havn. Det er er meget charmerende sted jeg vil skrive mere om, så snart der bliver tid.
I går sejlede vi hertil fra Fägelskär, hvor vi blev inviteret på skumbad i klippekarret. Mere om det med billeder senere... Også om hvordan vi endte på den lille klippeknold og fik hilst på sjove og hyggelige folk.
Her ligger vi ved siden af en 60 år gammel skønhed, der kunne gøre Lars grøn af misundelse. Hun er faneme smuk, lang, slank, lavt fribord, blanklakeret mahogni. Billeder næste gang.
Mødte en dansk båd, Piteroq fra Nyborg, der er på vej hjem fra Skt.Petersborg. Her kan du se deres blog: pitoraq.blogspot.com

onsdag den 1. august 2012

Nyt sejlerbibliotek, på nettetHar lige været oppe i den lokale boghandel her i Trosa (osse kaldet 'Verdens Ende...) og køvt et vægtigt og vigtigt værk: Emma Glaumann  & Joakim Hermanssons 'Hamnguiden 8, Arholma - Søderköbing. 425 havne med kort og luftfoto osv. 595 sv. kr.

Et vægtigt supplement til de kort, jeg har lånt af Orla fra SSF (Lillian & Jens lånte  dem sidste år) og de kort jeg har fået med sammen med båden.

Så var det, Karen og jeg fik en god idé: Vi vil lave et bibliotek på nettet for al den eksotiske maritime litteratur og kort, medlemmerne har liggende i gemmerne og sikkert i de fleste tilfælde aldrig mere kommer til at bruge. Jeg mener, nu har vi jo været der, ikk!

Meget af materialet er rigtigt dyrt, så hvorfor ikke bare låne af hinanden, når nu man kan det.

Det kræver blot, at man i en e-mail til mig beskriver bøger, kort m.m. rimeligt præcist og udførligt. Så vil vi udtænke, hvordan det kan gøres rent teknisk, så vi kan lave biblioteket til efteråret.

Navigatøren arbejder. Der er faneme mycke sten...