tirsdag den 26. oktober 2010

SSFs nye website

For 20.000 kr. kan Sundby Sejlforening få et velfungerende og veldokumenteret website med en fornuftig manual. Det betyder, at vi ikke, som nu, er afhængig af én enkelt person, men at stort set enhver med en smule computererfaring vil kunne videreføre og håndtere websitet ud fra brugsanvisningen.
Et velfungerende website vil give foreningen en mere dynamisk kommunikation og et højere aktivitetsniveau, til glæde for alle, også de, der ikke er på nettet.
Det vil, som vores ansigt udadtil, også bidrage til en højere stjerne hos potentielle nye medlemmer, sponsorer og bevilgende myndigheder og være med til at placere SSF på landkortet i det hele taget.
 Et godt website skal kunne opdateres og indeholde bidrag fra alle hjørner af SSF: Kapsejlads, røgerlaug, kajakker, ungdom, pensionister… Enhver gruppe skal kunne få deres eget hjørne og deres egen adgangskode
 Alle skal kunne abonnere på nyhedsbreve for de hjørner af foreningens aktiviteter, de er interesserede i. Det betyder, at man ikke selv skal gå ind på websitet, men får en e-mail i sin egen postkasse, så snart der er noget nyt. En mail med et link, man bare klikker på, så er man inde på sitet og  kan læse om det sidste nye.
Vores nye website skal også rumme alle former for debatter, diskussioner og erfaringsudvekslinger (der findes ikke dumme spørgsmål, kun dumme svar...)
Websitet skal være vores historiske arkiv. Sådan som vores website fungerer lige nu, primitivt baseret på Microsoft Word, overskriver Poul hver gang med ny tekst. Det betyder, at informationerne ikke bliver gemt og ikke er søgbare, at intet af vores historie bliver bevaret. I dag har vi alle de gamle blade inde på kontoret, fint indbundet i tykke bind. Det tager tid at finde det man leder efter, men det er der, for den tålmodige. På vores nuværende website er der intet, der bliver gemt. Vi bliver historieløse.
Vores nye website skal selvfølgelig bevare vores historie endnu bedre end bladet, i tekst & billeder, med en effektiv og hurtig søgefunktion. Martin vil gerne bygge vores site op i det program, der hedder DRUPAL. Det bruges bl.a. af dagbladet Information, som har en meget brugervenlig og effektiv søgefunktion, der pt. går 12 år tilbage.

Ingen kommentarer: